Alla inlägg under mars 2009

Av Sofia - 18 mars 2009 17:54

ca 32 bollar:

4 bananer

3 dl vetemjöl

1 dl vaniljsocker

2 tsk bakpulver


Mosa bananerna. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i de mosade bananerna och rör till en jämn smet. Fritera i kastrull med het olja tills färgen är gyllenbrun.

Servera med vaniljglass!!

Av Sofia - 18 mars 2009 17:45

Maten vi gjorde på hemkunskapen!


För 2 personer:

Hacka en purjolök och en paprika, fräs på det i olja.

Häll i:

2dl krossade tomater

1 msk tomatpuré

ca 150g hackad squash

1 lagerblad

1/2 tsk oregano

ca 2 krm salt

1 krm svartpeppar

Låt allt koka ihop.

Servera med pasta. Gärna lite riven ost ovanpå också.

Smaklig måltid!

Av Sofia - 18 mars 2009 17:28

Heeeeeeeeej!

Första lektionen i skolan idag var hemkunskap. Första gången sen i åttan. Men nu ska vi ha det fram till sommarlovet. Kul!! Idag gjorde vi spagetti och grönsaksgryta. Blev ganska gott. Eller egentligen så första tuggerna var goda. Men sen så blev det mindre och mindre gott.

Efter det så hade vi gympa. Kändes lite drygt när man precis hade ätit mat, men aja det gick. Vi hade cirkelträning. Ganska kul.

På no:n såg vi klart på filmen vi började med i måndags. Den slutade lyckligt. :P

På matten sen jobbade vi på som vanligt.

Jao, blev en ganska skön dag faktiskt. Följde sen med mamma till affären för att handla lite för jag tänkte för en gångs skull vara snäll och laga kvällsmaten. Jag lagade det vi gjorde på hemkunskapen. Blev väl bra. Mamma hittade sen ett recept på friterade bananer som vi testade. Det blev gott med glass till. Inte så nyttigt, men vi unnade oss det. Tog faktiskt kort, vet inte varför, men så blev det. Får se om jag lägger upp det sen.

Ha det bra!

Kram.

Av Sofia - 17 mars 2009 19:19

Hej på er! Hoppas allt är bra. Jag har en fråga till er som läser min blogg. Vad ska jag skriva om? Jag skriver nu om vad som händer i mitt liv. Men tycker ni jag ska skriva om nått mer? Liksom vem är egentligen intresserad av mitt liv? Kom gärna med förslag!!


Idag i skolan har det rullat på som vanligt. Dagen började med mentorsgrupp och klassråd. Jag var ordförande idag. Var tydligen min tur. Gick väl helt okej. Behövde egentligen inte säga så mycket eftersom vår lärare pratade. Men det var lite roligt och sitta och kolla på alla. I vanliga fall när man sitter på sin plats så ser man ju inte personerna framifrån. Men nu gjorde man det. Det syns ju verkligen tydligt vad man gör kom jag fram till.

Sen hade vi svenska. Vi fortsatte att jobba med en artikel vi började med förra veckan, sen på engelskan jobbade vi ganska mycket muntligt.

På so:n sen fortsatte vi med samhällsekonomin och på bilden jobbade vi med trycken. Vi ska skära ut ett tryck som vi sen ska trycka på en t-shirt. Men jag har inga ideér på vad jag ska göra för tryck. Har ni?

Sen hade jag nationellaprov-engelska-muntligt med två andra tjejer. Gick väl helt okej tror jag. Var egentligen ganska lätt. Vår lärare satt en bit ifrån och lyssnade men hon spelade även in det så hon ska kunna lyssna på det igen. Usch, man låter alltid så konstigt på band.

Sen var skoldagen slut vid halv tre. Gick till busshålssplatsen för att hinna med halv tre bussen. Men tror ni det kom nån? Nej, fick stå och vänta typ en halvtimme. Hann komma två bussar från motsatta hållet så det måste ju ha blivit nå fel med våran buss. Men aja, kom tillslut hem iallafall. Sen har jag inte gjort så mycket. Suttit här vi datorn, kollat på tv mm. Ikväll är det Andra Avenyn. Men jag har redan sett avsnittet på deras hemsida. Men den serien är verkligen bra!!

Imorgon ska vi börja med hemkunskap istället för träslöjd. Ska bli skoj!!

Av Sofia - 16 mars 2009 18:48

Jaha, då var det början på en ny skolvecka igen då. Dagen började med nationellaprov-svenska-muntliga. Vi kör i par och idag blev det min och en annans tur. Vi satt i ett grupprum. Fick lyssna på en text, skulle sen diskutera den och samtidigt spela in så våran lärare kan lyssna på det sen. Gick väl helt okej. Blev lite flamsigt emellan åt men det bjuder vi på. Vi skulle sen presentera den för klassen. Gick väl också helt okej. Men texten var faktiskt lite krånglig så vi kunde tyvärr inte framföra den på ett sätt som vi skulle velat.

På spanskan sen bytte vi platser bara och sen jobbade vi med att översätta en text.

Sen var det dags för matte. Jag och fyra kompisar satte oss vi bänken vid trappen för att jobba. Blev pratigt och skojsamt, men lite jobb fick vi gjort iallafall. Vi har sån kass humor så jag vet inte vad egentligen. Haha.

Sen hade vi no. Men våran lärare lät oss kolla på en film bara. Skönt! Den handlade om två personer som var med om en trafikolycka, sen fick man liksom följa vilka skador dom fick, behandling o.s.v Det var faktiskt ganska intressant.

Sen hade vi elevensval. Jag och mina kompisar har bild så det är helt okej. Vi börjar varje lektion med att gå en promenad. Sen får man göra vad man vill inom ämnet bild.

Slutade vid fyra och åkte då hem. Sen har jag suttit lite vid datorn, kollat på tv mm.

Ikväll är det cityakuten. Måste se!! Det var spännande förra gången.

Nej, nu ska jag sluta skriva så jag kan publisera det här så en av mina kompisar kan läsa. Du vet vem du är! Haha.

Ha det så bra!

Av Sofia - 15 mars 2009 17:09

Vad tycker ni? Var det rätt att hon vann? Är låten bra? Har hon nån chans i den stora finalen?

Av Sofia - 15 mars 2009 16:57

Jaha, vad tyckte ni om melodifestivalen igår då? Vann rätt låt? Jag tycker att det var helt okej att hon vann. Men det kunde ha varit bättre. Tex om emd, måns eller sarah vann. Men nu blev det som det blev och jag tror faktiskt vi kan ha en chans i den stora finalen sen. Liksom opera sticker ju ut lite från det andra. Men vad spännande omröstningen var går då. Det kunde ju ha gått hur som helst, inget var ju klart förän det verkligen var klart. Måns ledde ju efter att dom olika jurygrupperna hade röstat så då tänkte jag: jaha, grattis måns. Men sen, ja du, det vände helt.


Idag har jag varit med en kompis. Hon kom hit vid elva tiden. Vi hade bestämt sen igår att vi skulle till stan och mamma skulle också dit så vi passade på att få stjuts. Det blev inte så länge på stan. Hon skulle ha ett paket till sin pappa som snart fyller år och jag kollade på skor. Men inget blev handlat. Förutom ett diadem av mig. Vi gick sen hem i det härliga vädret. Känndes verkligen som vår nu. Hoppas det håller i sig så snön försvinner. Vill ta fram moppen igen!! Men iallafall så på vägen hem gick vi förbi donken och köpte glass. Gott. När vi väl sen kom hem så har vi typ bara sittit vid datorn. Hon åkte för en stund sen så nu sitter jag här själv. Om en timme är det "One tree hill". Det är så bra! Men ikväll var det typ ett avsnitt då bara Lucas drömde nått. Det kanske inte blir nå speciellt bra avsnitt, men självklart ska jag se det iallafall.

Imorgon är det skola igen. Jobbigt. Men den här veckan har vi inga prov. Skönt! Det är så jobbigt med en massa prov!

Av Sofia - 14 mars 2009 19:02

Hej!

Idag har min syster och hennes son varit här. Dom kom vid tio tiden. Vi åkte till stan efter lunch, men det blev inge speciellt med handlande. Åkte hem sen. Jag lekte med lillungen. Han är så söt!! Vid tre åkte vi till min morbror på kalas. Fikade och snackade. När vi kom hem vid fem tiden så busade jag med lillen igen. Vi satt bl.a vid datorn och mingade. Hehe, han säger minga när han menar att kolla på videos på youtube. Dom åkte hem för typ en halvtimme sen. Då hamnade jag här vid datorn. Ska väl senare se melodifestivalen och även wallander. Får se vem som vinner melodifestivalen då. Jag tycker måns eller emd. Förstår inte hur caroline af ugglas kunde gå vidare till final. Gillar inte henne. Eller asså hennes texter är helt okej, men hennes röst och scenframträdande gillar jag inte. Men det finns väl dom som gör det, annars hade hon ju inte gått vidare.

Imorgon ska jag till stan med en kompis, får se om det blir nå shoppande då da. Jag skulle vilja köpa nya skor och ett par svarta jeans. Får se om jag hittar nå.

Ha det bra!

Kram.

Presentation

omröstning

Hur känner du mig?
 vi är familj
 vi är släkt
 vi är vänner
 vi känner varandra lite
 vi känner inte varandra alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Lämna ett litet spår efter dig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards