Alla inlägg under april 2009

Av Sofia - 5 april 2009 19:48

Jaha, då var det över. Blev en trevlig dag. Vid halv tolv kom min syster, hennes man och deras son. Lillungen hade slagit in min present och eftersom han bara är två och ett halvt år så var det lite speciellt. Men det var jätte gulligt så jag hade inget emot det. Strax därpå kom även farmor och farfar och strax därpå igen kom mormor och morfar. Vi åt lunch och till efterrätt hade mamma gjort vitchokladmousse. Smarrigt! Efter maten umgicks vi. Satt ute i solen, även fast det inte var lika varmt idag dom igår. Framåt tre tiden var det dags för fika. Tårta!! Gott, gott. Fast efter det så var man riktigt mätt kan jag lova. Vi satt och pratade igen efter det och vid halv fem tiden hade alla åkt hem. Får tacka för presenterna!

En kompis fick med mig ut på en lite promenad vid sex tiden. Men det hela slutade här hemma hos mig framför datorn. Haha, men vi fick en rolig stund tillsammans. Hon gick hem nyss.

Imorgon bitti kommer man väl bli väckt av två tok sjungande föräldrar. Haha, får se vad dom har hittat på för presenter då.:P

Nu ska jag ta och hitta på nå, vad nu det kan bli.

Ha det bra! Kram.

Av Sofia - 5 april 2009 10:49

Här sitter jag. Klar och vacker och väntar på att alla ska komma.

Av Sofia - 4 april 2009 17:01

Härligt väder ute! Solen skiner och det är varmt och skönt. Undebart!

Idag passade jag på att sova länge. Så skönt! Kom inte iordning och var klar förän framåt halv två. Men då började jag iallafall baka kakorna jag egentligen tänkte göra förra helgen, men då blev det inget av. Men idag var jag tvungen att göra dom eftersom dom ska ätas upp imorgon. Ska ha kalas då. Jag fyller ju år på måndag och för att så många som möjligt ska kunna komma tar vi kalaset imorgon. Blir trevligt.

Vad har jag gjort mer idag då? Jo, jag har legat ute i den underbara solen. Varmt och skönt var det. Kändes som sommar när man låg där och blunda. Men så fort man tittade igen och såg snön som fortfarande ligger kvar så insåg man att det inte var sommar.

Jag tänkte se till så pappa hjälpte mig att få fram moppen idag. Men såklart så startar den inte. Pappa har laddat batteriet men ändå startar den inte. Så det är nå fel på den!! Snälla, varför? Nu måste jag vänta ännu längre ju!! Usch!

Juste, berättade ju igår om min systers katt som hade blivit skadad. Ni kanske vill höra hur det gick? Hon hade iallafall inte blivit påkörd som dom befarade. Hon hade varit i slagsmål och fått ett sår på benet som blivit inflamerat. Så hon fick penicillin och är redan idag piggare. Så det var ju bra!

Nu tror jag inte jag har så mycket mer att skriva.

Ha det så bra!

Kram.

Av Sofia - 3 april 2009 19:01

Hittade den här versen och tyckte den var så fin. Läs den!


En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längst efter en strand tillsammans med Gud. Tvärsöver himlen passerade scener från hans liv revy. För varje scen så såg han två rader av fotspår i sanden. Ett kom från honom själv och det andra var spåren från Herren. När den sista scenen av sitt liv visades för honom, tittade han tillbaka på fotspåren i sanden. Då upptäckte han att många gånger under vandringen av sitt liv så fanns där bara en rad av fotspår. Han upptäckte också, att de tillfällena inträffade när han hade det som jobbigast och när han kände sig som mest nere. Detta besvärade honom så han frågade Herren om detta. "Gud, Du sa att när jag beslutade mig för att följa dig så skulle Du vara med mig hela tiden. Men jag ser just, att under de jobbigaste perioderna av mitt liv så finns där bara fotspåren av en i sanden. Jag förstår inte varför Du skulle lämna mig när jag som bäst behövde dig".

Då svarade Herren. "Mitt kära barn. Jag älskar dig och jag skall aldrig lämna dig. Under tider av prövningar och lidanden, när du såg bara en rad av fotspår i sanden, då bar jag dig".

Av Sofia - 3 april 2009 17:52

Hej!

Vad skönt med fredag! Helg!

Skoldagen tycker jag har gått fort, den börjades med svenska. Då läste vi texter till provet på tisdag. På so:n jobbade vi på och det var för ovanligheternas skull alldeles tyst i klassrummet så man fick ganska mycket gjort faktiskt. På spanskan kollade vi på en film, men jag kommer inte ihåg namnet. På engelska hade vi sista lektionen på oss med arbetet om syd afrika. Fast vårat suger. Vi har bara hunnit tre sidor. Haha, aja, det får bli som det blir. Efter det hade vi gympa. Egen planerad lektion. Jag och Daniela var ute och jaggade och gick. Var väl helt okej. Var fint väder så det var varmt och skönt. Härligt nu när våren har kommit. Det är så skönt ute. Tog fram vårjackan idag och man känner sig så mycket smidigare än med vinterjacka.

När jag kom hem hade tydligen min syster och hennes son varit här. Men jag missade dom. Tråkigt, men dom kommer ju på söndag så jag överlever nog.

Men dom blir tvungen att åka tillbaka till falun iallafall. Deras katt kom in igår kväll och haltade. Dom trodde väl att hon hamnat i bråk eller nått, men så idag så har hon blivit sämre så dom funderar på om hon blivit påkörd. Så dom ska till djursjukhuset här i falun med henne. Men dom hade tid typ sex och det är ju nu, så vi får väl höra sen hur det gick. Hoppas det går bra!

Av Sofia - 2 april 2009 17:39

Hej på er!

Skoldagen har väl varit helt okej. Började med matte. Vi fick inte sitta i grupprum idag vilket var lite tråkigt, men det fick väl funka iallafall. På no:n var vi i tekniksalen och höll på med..... Ja, du, vad heter det..... Men iallafall vi höll på och koppla batterier, lampor och lite sånt. På musiken sen spelade vi gitarr. Spelade en låt som jag inte kommer ihåg namnet på och sen lite blues. Ska nog fråga min bror när han kommer hem nästa vecka om han kan stämma min gitarr så jag kan spela. Man har ju lärt sig en hel del på musiken nu så det skulle vara kul att kunna spela hemma. Efter lunch hade vi spanska, vi jobbade på med ett häfte, sen hade vi läsning 20 minuter. På so:n sen gjorde vi slutklämmen på arbetet om banker.

Efter skolan åkte jag och Ellinor till stan eftersom det inte blev nått i tisdags. Jag hittade ett par nya skor, vilket var bra eftersom mamma tvingade mig att slänga mina gamla igår. Sen gick vi och tittade lite på balklänningar. Börjar ju bli dags nu. :P Efter det gick vi och fikade, satt där i över en timme och snackade. Hehe, roligt hade vi. Efter det så ringde jag mamma så hon fick koma och hämta oss.

Jao, och nu sitter jag här. Får se vad jag hittar på ikväll.

Men imorogn är det iallafall fredag. Skönt!!!

Ha det bra!

Kram.

...

Av Sofia - 1 april 2009 20:51

Fick dom här söta awards av Erika. Tackar, tackar!

Av Sofia - 1 april 2009 20:30

Heeej!

Idag på hemkunskapen hade vi provmatlagning. Vi delar upp oss i två grupper. Den ena lagar mat och den andra jobbar med teori, sen bjuder dom som har lagat mat dom som har jobbat med teori på maten. Jag lagade mat idag. Det blev en kryddig kycklinggryta och ris. Blev riktigt gott! Allt gick bra så det var roligt.

På gympan hade vi egen planerad lektion. Jag och två kompisar skulle vara ute och gå och jogga. Men det blev mest gående. Vi får ta tag i joggande på fredag.

På no:n började vi med teknik/fysik. Det vi gjorde idag var lätt för vi har redan jobbat med det sjuan. Dessitom vi som gick på norslundsskolan förut jobbade med det i sexan. Det är elektronik jag snackar om. ;)

På matten jobbade vi på. Jag och några kompisar satt i grupprum igen.

Efter det var dagen slut. Jag åkte hem. Var fantastiskt väder. Solen sken så det var riktigt varmt. Det känndes verkligen som vår! Äntligen! Gud va skönt! Hoppas det håller i sig. Är riktigt sugen på att ta fram moppen nu, men problemet är att den står nere i förrådet och det är fortfarande för mycket snö i vägen för att få fram den. Aja, får försöka skotta undan lite så kanske jag kan få fram den till helgen. I alla fall så när jag kom hem gick jag ut på altan och la mig i solen. Råkade nog somna, för helt plötsligt hade det gått lite mer än en timme. Men det var skönt i solen. Jätte varmt och det kändes som sommar!

Idag har jag även fyllt i en blankett om sommarjobb. Jag har sökt vård/omsorg inom kommun. Får se om man får nått. Skulle vara kul att tjäna lite extra pengar.

Åå, mamma tvingade mig att kasta mina skor idag! Fy henne. Jag gillade dom. Visst dom har blivit ganska slitna och utgådda, men dom är sköna!

Det är ju första april idag. Någon som har blivit utsatt för något kul skämt? Jag har faktiskt klarat mig. Inte stött på ett enda. :P

Jao, det var väl allt för nu.

Ha det bra! Kram.

Presentation

omröstning

Hur känner du mig?
 vi är familj
 vi är släkt
 vi är vänner
 vi känner varandra lite
 vi känner inte varandra alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Lämna ett litet spår efter dig!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards