Alla inlägg under april 2009

Av Sofia - 25 april 2009 12:44

Hej!!

Nu har jag köpt en bäddsoffa:) Det blev en svart tyg soffa. Tre sits med schäslong. Jätte snygg. Ska ta och skruva ihop bordet och ställa ut det i garget för det får inte plats längre om soffan ska upp. Sen måste jag ställa sängen upp mot väggen. Mamma och pappa ska iväg om en stund så jag gör väl det då så pappa kan sätta ihop soffan när dom kommer hem. Just nu ser soffan ut så här. Men snart är den i sitt rätta jag. :)

Av Sofia - 24 april 2009 18:54

Nu är det äntligen fredag och helg!! Så skönt!!

Idag i skolan började dagen med svenska. Vi var i datasalen och skulle skriva rent första kapitlet till romanen. Jag blev klar så det känns skönt. Sen var det dags för so prov. Samhällsekonomi. Men jag tror faktiskt det gick ganska bra. Kändes så iallafall. Jag skrev 6 1/2 sidor, provet höll på i en timme så jag skrev ju på hela tiden, gissa om jag hade lite ont i handen efteråt. :P

Efter det hade vi lunch, men jag och tre kompisar gick på möte om talangjakten. Under operationdagsverket så anordnas en talangjakt på skolan. Jag och mina kompisar var med som scenarbetare förra året och tänkte det i år igen. Det var faktiskt riktigt kul och man slapp jobba för att samla in 100 kronor och sen en tema dag också. Så det blir nog nice i år med. Efter lunch hade vi spanska, inge speciellt hände där. Sen på engelskan körde dom sista redovisning. Bl.a jag och Ellinor. Gick väl helt okej, men vi hade inte så mycket att redovisa, hehe. Vi hade haft tre lektioner på oss och en av dom var båda borta. Så ja, men vi tog det vi hade. På gympan sen skulle egentligen Daniela ha egen lektion-dans, men hon hade fått en tid hos optikern så hon kunde inte. Istället tog två andra. Det blev innebandy/fotboll. Men jag fick det där jäkla kliet. Hatar det! Fick det i början av lektionen så då blir ju hela lektionen körd. Men som tur var blev det inte på värsta viset, bara på armarna, men det räcker gott och väl! På sätt och vis var det ju tur då da att Daniela inte hade lektion för den vill jag verkligen vara med på. Älskar ju dans!!

I helgen får vi se vad jag hittar på. Men vi ska nog förhoppningsvis ut och kolla på soffa åt mig. Mamma hade hittat en jätte snygg på mio idag. Men den var så ljus i tyget så då blir det väl att man inte vågar sitta i den för man är rädd att smutsa ner. Men ja, vi får se om vi hittar nå.

Ha det bra och trevlig helg på er!

Av Sofia - 23 april 2009 16:12

Torsdag idag, fredag imorgon, skönt med helg!

Dagen började med nationellaprov-matte. Tror faktiskt det gick bra. Hoppas det iallafall. Sen hade vi musik. Spelade låten "see you later alligator". Den var jätte lätt att spela. :P

Sen hade vi spanska, jobbade på med ett häfte. Läsning sen och sista lektionen var so. Vi pluggade inför provet imorgon. Men det verkar ganska lätt. Det ska vara utbildningsmässa på skolan ikväll och just därför blev vi tvungna att torka alla bänkar och väggarna utanför i korridoren. Asså, varför ska folk hålla på och klottra? Det är ju inte speciellt vackert.

Nu sitter jag här. Min syster och hennes familj ska komma lite senare. Trevligt.

Nu ropade mamma att maten är klar.

Vi hörs!

Av Sofia - 22 april 2009 17:57

Hej på er!

Idag har det inte hänt mycket, varit i skolan. Dagen började med hemkunskap. Men där höll vi bara på med teori. Inte så jätte kul precis, men tydligen nödvändigt. Vi höll på och gick igenom konsumentköplagen. Så nu kan man det. :P

På gympan körde vi "hemliga räddaren". Helt okej.

På no:n sen efter lunch fortsatte vi med att koppla ihop olika saker så det bildar elektricitet. Det är väl kul, är ganska lätt.

På matten repeterade vi inför nationellaprovet imorgon. Usch, vill inte! Men måste väl. Hoppas det går bra. :P

När jag sen kom hem efter skolan har jag inte gjort så mycket. Suttit vid datorn och läst lite, det är väl typ det ända. Måste plugga lite matte sen också.

Ha det bra!

Av Sofia - 21 april 2009 21:59

Hej!

Har varit i skolan idag. Det rullade väl på som vanligt. Kom hem vid tre tiden. Då började jag och pappa plocka ur bokhyllan här nere hos mig, så nu är den borta. :) Efter det låg vi här nere och fundera på hur vi ska möblera, men kom inte fram till nå bra. Vi ska köpa en soffa så får vi bestämmas sen, det beror lite hur stor den blir vart den ska stå. Vid fem tiden ringde Ellinor och sa att hon tänkte komma hit och självklart fick hon det. Hon kom strax därpå och stannade till halv nio typ. Under den tiden snackade vi, satt vid datorn och spelade nå gamla spel vi hittade. Vi hade skoj som vanligt. När hon åkt satte jag mig lite vid datorn igen, sen satte jag mig och kolla på Andra avenyn. Så bra det är!!

I svenskan så har vi börjat skriva på en roman. Så kul! Den ska ha fem kapitel. Det första ska heta "födelsen", andra "första dagen på gymnasiet", tredje "firmafesten", fjärde "dagen efter bröllopet" och femte "döden". Jag har kommit på värsta idén. Men den tänker jag inte avslöja nu. :P

Nu ska jag ta och plocka ihop lite här, sen ska jag lägga mig och läsa.

Ha det bra!

Av Sofia - 20 april 2009 15:46

Har precis kommit hem från sömmerskan till balklänningen. Hon hade sprättat upp den lite i sidan och det räckte för att den skulle sitta bra. :) Sen så lossade hon på axelbanden så klänningen kommer lite längre ner, hon skulle också sy ner kanten i ryggen lite så inte den går så högt upp. Till sist skulle hon även sy upp den lite så den inte är för lång. Den kommer nog bli jätte fin. Den 28 april är den klar och redo för hämtning!

Av Sofia - 19 april 2009 20:50

Av Sofia - 19 april 2009 20:39

Äntligen har mitt rum kommit iordning. Har hållt på hela dagen med att flytta en massa grejer. Pappa har varit snäll och hjälpt mig med dom "stora sakerna" men jag har ju piffat och plockat upp och sånt. Men det har varit kul. Mot slutet nu har det varit lite jobbigt, men jag har kört på iallafall för att bli klar någon gång och nu är jag det! :D Eller ja, lite dammsugning är kvar men det är ju bagateller mot allt vi har gjort idag.

Nu står mitt förra rum ödsligt med endast en säng. Men snart kommer det dyka upp en bokhylla där som just nu står här nere hos mig. Vi orkade inte börja riva i den idag, så den får stå kvar så länge. Men jag ska köpa en bäddsoffa och då ska den stå där bokhyllan står nu. Det är bra med en bäddsoffa när nån kompis vill sova över. Blir smidigare.

Sen ska min tv flyttas ner också. Men jag vet inte riktigt vart jag ska ha den så den får sitta kvar uppe så länge. Får väl gå upp och lägga mig om jag vill titta på tv. Det är väl inte nån katastrof. Men jag vill ha ner den snart iallafall.

Jag tycker faktiskt det blev riktigt mysigt här nere. (Lägger in bilder om en stund.) Det blir nästan som en liten lägenhet, men med restaurangen(köket) uppe. Har ju eget badrum här nere också. Fast det används ju av mamma och pappa när dom ska duscha, men sen så blir det mitt. :P

Nu ska jag ta och ladda upp bilderna så ni får se hur fint det blev.

Vi hörs!

Presentation

omröstning

Hur känner du mig?
 vi är familj
 vi är släkt
 vi är vänner
 vi känner varandra lite
 vi känner inte varandra alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Lämna ett litet spår efter dig!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards