Alla inlägg den 1 september 2009

Av Sofia - 1 september 2009 21:16

Hej på er!!


Hela förmiddagen idag ägnade vi åt sesam. Vi fick information om olika hjälpmedel om det är nått man har svårt med. Första stationen visade dom ett rättstavningsprogram på datorn. För både svenska och engelska. Man kunde stava hur konstigt som helst, men ändå kom den på rätt ord. Som i engelska. Det uttalas ju oftast på ett sätt och skrivs på ett. Men här kunde man skrivas som det uttalas och sen rättade till rätt stavning. Vi försökte göra så svårt som möjligt för att den inte skulle klara det. Men vi lyckades inte riktigt. :P

Andra stationen var att man kunde channa in en test i datorn och få den uppläst. Eller om man var inne på olika sidor på internet så kunde man få det uppläst också.

Den sista stationen var med en channpenna. Om man hade en text på engelska. Istället för att slå upp varje ord man inte kan i lexikon så tog man pennan, förde den över ordet och översättningen kom upp i en liten ruta. Cool!

Vi avslutade det hela med att se en film om dyselexi.

Efter det var det lunch. Hade typ en och en halv timme, så vi spenderade den tiden i caféterian och spelade biljard. Riktigt kul hade vi!

Dom två sista lektionerna var engelska och svenska.


Slutade vid tre och har sen bara varit hemma. Har spelat sims 3!! Pratat lite med elli i telefon och lite annat smått och gott.


Imorgon ska vi ha frilufsdag. Vi ska till stångtjärn. Får se vad som händer där då. :P


Ha det bra!

Presentation

omröstning

Hur känner du mig?
 vi är familj
 vi är släkt
 vi är vänner
 vi känner varandra lite
 vi känner inte varandra alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Lämna ett litet spår efter dig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards