Alla inlägg den 23 juli 2009

Av Sofia - 23 juli 2009 21:22

Jaha, då har jag kommit hem efter två dagar i Stockholm. Det har varit jätte kul!!!


Tåget gick halv åtta igår morse. Var lagomt död när klockan ringde klockan sex. Men det gick ganska snabbt över. Vi gjorde oss i ordning. Blev sen hämtade av Elli och hennes pappa. Åkte tåg till Borlänge där detvar byte till Stockholm. Resan gick bra. Vi snackade och spelade lite kort. När vi kom fram gick vi direkt till hotellet. Bokningen hade blivit nå fel. Vi hade beställt rum med dubbelsäng. Men i bokningen stod det en enkelsäng plus extrasäng. Men dom fixade nya rum. Tyvärr så var det ganska fullbokat med dubbelrummena så vi fick ett rum där dom höll på att renovera utsidan på. Så fönstret var igen bommat med plast. Men det gjorde väl egentligen inte så mycket. Rummet i övrigt var jätte fint och sängen var grymt skön! Vi kom vid halv elva tiden och rummet var inte klart. Så vi lämnade bagaget och begav oss sen ut på stan. Vi kollade lite och åt lunch. Sen tog vi tunnelbanan till Södermalm. Men det var väl inge speciellt. Allt var så dyrt!!! Men vi blev där ett tag i alla fall. Kul att kolla i affärer. :P Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och fick tillgång till rummena. Jag och Ellinor hade ett och mamma och pappa ett. Vi blev kvar på rummena typ en timme. Vilade lite. :P Sen bestämde vi oss att åka ut till Grönan. Men gud vad mycket folk det var!!!! Knök fullt överallt och köerna var jätte långa!!! Efter en timme gav vi upp. Under den tiden hann jag och Ellinor spela bort lite pengar på chokladhjulet och gå runt och kolla lite. När vi mötte upp mamma och pappa igen så hade mamma vunnit på godis hjulet. Mycket gott och blandat!! Hon hade tänkt att fråga dom som stod i ståndet en sak, men tyckte det var pinsamt om hon inte spelade. Så hon köpte väl en bricka då och gick och vann!!! Ibland har man röta. Haha. Efter grönan tog vi bussen en bit. Sen hoppade vi på en sightseeing båt. Det stod att den skulle ta 25 minuter. Men det tog en timme! Hände väl inte så jätte mycket. Men vi fick då vila fötterna lite. Efter den åk turen tog vi en promenad ner mot hotellet igen. Längs vägen gick vi i lite affärer och åt kvällsmat. Vid halv åtta tiden kom vi till hotellet. Vi gick in på våra rum. Jag och Elli fick tråkigt och gick ut igen. Köpte glass och satte oss och glodde på folk. Haha. Efter en stund fick jag ett sms av pappa som sa att han var ute och undrade om vi ville med. Och visst, vi hakade på. Vi gick runt och strosade lite. Bl.a bortåt gamla stan. När vi sen kom tillbaka till hotellet så stannade vi där resten av kvällen. Vi låg och snackade en massa. Släckte framåt ett. 


Klockan ringde kvart i åtta imorse. Vi låg och drog oss till åtta typ men satte sen fart för vi skulle möta mamma och pappa för frukost halv nio. När jag skulle duscha fick vi ta oss en funderare. I badrummet var det ett badkar, för att duscha måste man ju ställa om kranen så vattnet kommer ut genom duschen och inte badkarskranen. Men vi visste inte hur vi skulle göra. Det brukar bara vara att skruva på nånting så ändras det. Men inte här. Efter lite tänkande såg vi en sak man skulle dra ut. Så det gjorde vi. Men den åkte ju in igen så det hjälpte inte. Efter en stund kom jag på idén att vi skulle lägga nått emellan så den hölls kvar. Eftersom jag inte hade nått till hands så tog jag badkarspluppen. Självklart var det ju den man skulle ta för den var ju formad exakt för att passa. Så det hela slutade bra och jag fick min dusch. Men hallå, varför skulle det vara så krångligt?? 


Efter frukosten tog vi en promenad ut till slottet. Vi gick runt och kollade lite. Var ner i skattkammaren bl.a Sen gick vi en guidad tur. Intressant faktiskt. Så coolt det var inuti!! Så pampigt!! Jätte fint var det. Hängde kristallkronor i taket som vägde 200 kg. Haha, dom var riktigt stora. Var även i rummet där Viktoria och Daniel förlovade sig. Hihi. Många fler rum var det också. Men orkar inte dra upp alla. När slottet var avklarat gick jag och elli lite i gamla stan. Fick syn på mamma och pappa som satt och åt lunch så vi gick dit och åt också. Efter det gick vi runt i affärer igen. Vid tre tiden hade vi ont i fötterna och orkade inte längre. Mötte upp mamma och lite senare även pappa. Fördrev tiden till klockan fyra. Då gick vi tillbaka till hotellet. Hämtade väskorna och satte oss i lobbyn. Vi traskade sen till tågstationen för hemfärd. Resan hem hände det inte så mycket. Vi satt och snackade, lyssnade på musik och lite så. 


Dom här två dagarna har varit roliga!! Vi hade tur med vädret också. Igår var det sol och varmt, idag var det lite mulet men ändå varmt. Vi slapp regnet!!! =) Men det regnade när vi kom till Falun. :P 


Haha, oj då, detta blev ett otroligt långt inlägg. Har ni tagit er igenom detta har ni varit duktiga.  


Det kommer självklart bilder sen också. Får se om jag orkar ta tag i det ikväll eller om det blir imorgon. 


Ha det bra!!


Presentation

omröstning

Hur känner du mig?
 vi är familj
 vi är släkt
 vi är vänner
 vi känner varandra lite
 vi känner inte varandra alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Lämna ett litet spår efter dig!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards